Kuchnia gastronomiczna i Kuchnia australijska

Kuchnia australijska i kuchnia gastronomiczna

Kuchnia australijska, naprawdę warto

Kuchnia australijska w miastach i na przedmieściach jest pochodną rodzimej australijskiej żywności oraz składników i przypraw przywożonych przez azjatyckich imigrantów, a także Włochów, Greków i Francuzów. Jeżeli jesteś na bieżąco z tym co jest w danej chwili modne w Nowym Jorku lub w Los Angeles, możesz być więcej niż pewien, że to samo dzieje się właśnie w Sydney lub Melbourne, błyskawicznie przetransformowane według lokalnych ekspertów od żywności. Kuchnia gastronomiczna na typowej wielkomiejskiej głównej ulicy w Australii to z pewnością uprzejmy personel, standardowe inspirowane kuchnią francuską, ale dostosowane do lokalnej specyfiki jedzenie o dobrym standardzie, różnorodna lista win (kilka bardzo interesujących lokalnych kropli poza zwykłym Chardonnay) i przyjemna okolica. Przykład – proszę bardzo – ostrygi, pieczony filet z czerwonego Snappera, sos koniakowo-cynamonowy, kasza jaglana i ratatouille. Deser – beza z musem mascarpone i sosem jagodowym. Palce lizać. Kuchnia australijska to esencja uroku, niskiej kaloryczności i niepowtarzalnego smaku

About