Piece piekarnicze

Piece piekarnicze

W czym mogą nam służyć piece piekarnicze?

Piece piekarnicze służą do termicznej obróbki żywności oraz są niezbędnym elementem wyposażenia każdej piekarni. Dzielą się one na gazowe i elektryczne. Jeśli piec w twojej placówce nie jest priorytetem sugerowałbym wybranie pieca elektrycznego, aczkolwiek jeśli pieczesz duże ilości pieczywa z pomocą przyjdzie ci oszczędniejszy piec gazowy.
Cukiernicze piece piekarnicze mogą występować w wersji z samą konwekcją jak i konwekcyjno-parowe urządzenia. Przydają się zarówno w piekarniach jak i w sklepach spożywczych, gdzie wstępnie przygotowane pieczywo trafia i jest pieczone na miejscu, co umożliwia pełną świeżość pieczywa, które kupujemy w naszych sklepach.
Gazowy piec piekarniczy przynosi wymierne oszczędności w dłuższym terminie szczególnie w przypadku regularnego korzystania. Wystąpi szybki zwrot kosztów zainwestowanych przy zakupie tego rodzaju urządzenia piekarniczego. Pomieszczenie, w którym ustawiony jest piec gazowy należy zaopatrzyć w system wentylacyjny.
Elektryczny piec piekarniczy jest na pewno tańszy, nie obciąża też zbytnio kosztami bieżącymi i o ile nie będzie pracował ciągle, również jest możliwe jego utrzymanie w dłuższym okresie jego eksploatacji.
Ma również możliwość szybszego dopasowywania temperatury wewnątrz komory urządzenia, jest łatwy w obsłudze.

About