Projekt lokalu gastronomicznego
- Google +
Aby klient dobrze czuł się w lokalu, owy lokal musi być przede wszystkim dobrze zaprojektowany. Jakie cechy powinien mieć dobry projekt lokalu gastronomicznego? Na pewno powinien maksymalnie efektywnie wykorzystywać przestrzeń. Nie znaczy to bynajmniej, że na dostępnej przestrzeni trzeba zmieścić jak najwięcej stolików. Nie – jedną z najważniejszych rzeczy dla klientów lokali gastronomicznych jest komfort. Jeśli w lokalu będzie ciasno, klient nie będzie mógł cieszyć się posiłkiem, choćby nawet był nieprawdopodobnie smaczny i najprawdopodobniej następnym razem wybierze inną restaurację. Dobry projekt musi więc uwzględniać nie tylko ilość stolików, ale również wygodę klientów. Istotne jest również ich bezpieczeństwo. W każdym lokalu, nie tylko gastronomicznym, powinno być wyjście ewakuacyjne. Mówią o tym wyraźnie przepisy przeciwpożarowe. Projekt lokalu gastronomicznego powinien wreszcie uwzględniać to, w jaki sposób ludzie poruszają się pomiędzy stolikami, jakie ścieżki pokonują kelnerzy itp.
About admin
Related articles
Catering dietetyczny Sulejówek – zdrowe i smaczne jedzenie na co dzień
12:57 AM | środa, 5 kwietnia, 2023Losowy wpis:
Nowoczesne kuchnie na wymiar Warszawa – idealne rozwiązanie dla wymagających klientów
Kuchnia to serce każdego domu - to w niej przygotowujemy posiłki, spędzamy czas z rodziną i przyjaciółmi, a także relaksujemy się po ciężkim dniu. Dlatego tak ważne jest, aby kuchnia była nie tylko funkcjonalna, ale również estetyczna i dostosowana do…
Archiwa
Losowy wpis:
-
Hurtownia nabiału
Hurtownia nabiału Każdy supermarket, do którego chodzimy na zakupy, ma swoich dostawców jeżeli chodzi o produkty dostarczane do sklepu. Dostawcy ci pracują w hurtowniach. Przykładem takiej hurtowni jest hurtownia nabiału.…
Read more